קדירת בשר עם ירקות שורש ויין בפויקה

 פויקה הוא כלי בישול מדהים.

 אפשר להכניס לתוכו כל מה שמתחשק

 או, כל מה שיש במקרה בבית.

 הנה לפניכם התבשיל האחרון

 שיצא מהפויקה שלי:

 צלי בקר עם ירקות שורש ויין אדום.

 הנה המתכון:

 

 חומרים:

 2ק"ג בשר בקר חתוך לחתיכות גדולות

 צלעות, כתף, אוסובוקו, שריר, שפונדרה,

(ניתן ורצוי לשים כמה סוגים וניתן לצרף עצם).

  2בצלים גדולים מאד חתוכים לרבעים

 לפת אחת חתוכה לרבעים

 6-7 ארטישוק ירושלמי מקולף

  3-4גזרים מקולפים וחתוכים לחצאים

 4-5 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים לשניים

 ראש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

 2-3 עלי סלרי שטופים

 כף גדושה גרעיני כוסברה שבורים היטב

 4-5 עלי דפנה

 כף גדושה מלח בישול

3 כפות שמן זית

בקבוק יין אדום (רצוי איכותי).

 

 ההכנה:

 מלהיטים את הפויקה על אש גבוהה

 מוסיפים את השמן ומיד זורקים פנימה את הבשר

 (לפני שהשמן יישרף).

 חורכים את הבשר מכל צדדיו היטב.

 מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד עם הבשר.

 אחרי 5 דקות מוסיפים בקבוק יין

 ומשאירים על אש גדולה דקה שהאלכוהול יתאדה.

 מוסיפים את הירקות והתבלינים

 מכסים ומשאירים על אש גדולה כחצי שעה.

 מנמיכים את האש ודואגים שתהיה רתיחה עדינה.

 מבשלים עוד שעתיים וחצי.

 מומלץ להגיש על מצע של אורז.

 

 טיפ חשוב:

 כל מה שישאר בפויקה אחרי שתסיימו לאכול

 הכניסו לכלי מפלסטיק והקפיאו.

 בפעם הבאה שתבשלו בשר כלשהו

 יהיה לכם ציר בשר מדהים.

 

ועוד דבר, כתבתי אמנם פויקה כי כך כולם אומרים

 אבל השם הנכון הוא פיוקי.

 זהו כלי בישול דרום אפריקאי

 שהגיע לשם באדיבותם של המתיישבים ההולנדים.

 

 ו....אם יש לכם שאלות אשצח לענות.

 בתיאבון.